Door bezoeken te brengen aan een aantal ambachtelijke brouwerijen, zijn wij tot de conclusie gekomen dat deze sector veelbelovend is – maar vanwege onze onwetendheid over het biermarkt, wisten wij helemaal niet dat wij te midden in een 'revolutie van ambachtelijke bieren' terecht zou komen!
Heel bewust hebben wij ons project langzaam ontwikkeld. Alle beslissingen zijn samen genomen door het conventueel kapittel. Bij vele bronnen hebben wij advies ingewonnen: bij de plaatselijke brouwers in onze beurt; bij de nieuwe monastieke brouwerijen van Norcia en Saint-Wandrille; en natuurlijk bij de gevestigde trappistenbrouwerijen.
Vanaf het begin kregen wij veel steun van de IVT, een voortreffelijke bron van vakkennis en bevoorrechte ervaring, die ons naar zijn hoge maatstaf richtte. Allereerst zijn wij aangeraden geen namaak van een Belgische bier te produceren maar liever ons met plaatselijke soorten te verbinden.
Het brouwen leeft echt in onze streek: Burton-on-Trent ligt slechts een half uurtje van ons klooster vandaan. Dus hebben wij geprobeerd een stevig bier van 7,4° te produceren, geworteld in het Britse ambachtelijke brouwen, maar ook in overeenstemming met traditionele Trappistenbieren. Wij kijken er naar uit om het aan het publiek voor te stellen eind juni 2018.