Voor deze uitzonderlijke kaas wordt enkel melk gebruikt van koeien van het ras "Rouge Flamande". Het ras "Rouge Flamande" is één van de oudste Franse rassen die op ons grondgebied aanwezig zijn, en maakte reeds lang vóór de Eerste Wereldoorlog deel uit van de kuddes van de abdij. Het is dan ook niet meer dan normaal dat wij ervoor hebben gekozen het gamma "Rouge Flamande" voor onze kaas nieuw leven in te blazen in samenwerking met de fokkers, de Union Rouge Flamande en het Maison de l'élevage du Nord.
De kaasrijkdom van de melk van de "Rouge Flamande" komt tot uiting door een lange rijpingsperiode. Onze kaasmakerij heeft daarom een nieuwe kelder ingericht voor lange rijping.
De “Bourle Trappiste", die in de abdij wordt gemaakt volgens de zuivere traditie van de kazen van de Catsberg, met zijn eigen specifieke melk, is een ongekookte stremselkaas, stevig maar soepel, met een oranje kleur, hij ontwikkelt een smeltend karakter.De “Bourle Trappiste", die enkele maanden in onze speciale kelder heeft gerijpt, is een zachte kaas die al zijn aroma's vrijgeeft, waaronder de legendarische smaak van hazelnoot en gedroogd fruit.