“Le Gourmet" is een halfzachte geperste kaas. Hij wordt gekenmerkt door een soepele, smeuïge en lichtjes stevige textuur in de mond.
Na 6 maanden rijping in de kelder komen al zijn aroma's vrij, waaronder tonen van gedroogd fruit, abrikoos en perzik. Een vleugje zuur in het begin van de proeverij geeft een zekere frisheid. “Le Gourmet” is een kaas die zeer goed evolueert over de maanden heen en verbetert met de tijd.
“Le Gourmet” gaat heerlijk samen met de “Chimay 150”. De bloemige toets in het bier benadrukt de lekkere smaak van de kaas in de mond. Deze zachte combinatie werkt heel goed omdat noch het bier noch de kaas mekaar overschaduwen. Kortom, een mooie harmonie!
Nieuwe naam voor onze kaas « Hiver ».
De kaas "Le Cendré de Scourmont", met zijn natuurlijk gerookte korst met een licht witte laag, heeft een stevige en smeltende textuur en biedt de smaakpapillen een pure melkachtige smaak met boteraroma's. Hij biedt een prachtig smakenpalet dat mettertijd beter wordt.
Perfect op een kaasschotel, kan hij vergezeld gaan met een Chimay Bleue of een Grande Réserve Fermentée van het vat.
Rijping : 4 weken
Concept van een warm "Chimay" -kistje. De kaas wordt verpakt in een houten kistje dat rechtstreeks in de oven wordt verwarmd (30 minuten op 200°).
Het is een halfharde kaas die perfect geschikt is om te bakken. De kaas wordt romig en heeft een goede consistentie na het koken. Dit originele gerecht is ideaal voor een avond rijk aan smaken en kan in elk seizoen worden genuttigd.
Snel, gemakkelijk en gezellig concept.
Voeg naar smaak verse kruiden, specerijen of honing toe en serveer met een Chimay Tripel.