Mount St. Bernard: Tynt Meadow brood van Fr. Joseph

Toen wij eenmaal met het bierbrouwen begonnen waren, was het van zelfsprekend dat ik, als broodbakker van onze abdij, me af zou vragen of bier in onze broodrecepten zou kunnen worden gebruikt. Vanuit enig onderzoek is het gebleken dat het brouwen en het bakken van oudsher bij elkaar behoren, met de dorpsbakkerij naast de dorpsbrouwerij. De biergist van de schuimlaag van gistend bier werd gebruikt om het deeg te doen rijzen. Dit bepaald soort brood heet 'barmbrood'. Met een fles Tynt Meadow, wat volkoren bloem en droge gist, en enkele eenvoudige recepten, heb ik geëxperimenteerd en een brood ontdekt dat de monniken heel lekker vonden bij het avondeten. (Fr. Joseph)

"Doe het zelf"- verpakking

Onze novice, Br. Tim, en het personeel van de abdijwinkel dachten er aan een doos samen te stellen voor het bakken van 'Tynt Meadow Brood', om deze voor de Kerstdagen te verkopen. In deze doos zou men alles vinden wat nodig is om 'Tynt Meadow Brood' thuis te bakken: bloem, gist, zout, en Tynt Meadow.

Wij vonden een bron voor volkoren bloem: een echte windmolen die plaatselijke tarwe tot bloem maalt. Pakjes zout van de juiste maat vonden wij niet, dus hebben wij die laten vallen, maar pakjes gist van de juiste maat hebben wij gemakkelijk gekregen. Een eenvoudig recept dat geen ervaring met het broodbakken vraagt was in een mooi doosje gestopt, samen met de ingrediënten, en was te koop gesteld in onze abdijwinkel als Kerstcadeautje. Deze doosjes bleken zo in trek dat wij besloten deze het hele jaar door te verkopen.

Tynt Meadow Brood is een rijk, donker brood met volle smaak dat bijzonder goed bij kaas en vijgenchutney past.

"Doe het zelf"- verpakking

Father Joseph's bread

Met een fles Tynt Meadow, wat volkoren bloem en droge gist, en enkele eenvoudige recepten, heb ik geëxperimenteerd en een brood ontdekt dat de monniken heel lekker vonden bij het avondeten.    (Fr. Joseph)

Father Joseph's bread
NL

Welkom

Welkom
EN

Welcome

Welcome
FR

Bienvenue

Bienvenue
DE

willkommen

willkommen
IT

benvenuto

benvenuto
ES

Bienvenido

Bienvenido

Deze website gebruikt cookies. Wij gebruiken cookies zodat onze website beter werkt voor onze bezoekers. Daarnaast gebruiken wij cookies voor analytische doeleinden.

Lees meer over onze privacy policy.

Nee dank je Prima